Wat zijn de 4 beste ecologische isolatiebedrijven in Nederland?
3 min. leestijd

Wat zijn de 4 beste ecologische isolatiebedrijven in Nederland?

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag van geïnteresseerden in ecologische isolatie of ik in hun regio actieve ecologische isolatiebedrijven ken. Is mijn product of service dan niet goed genoeg? Ik hoop van wel.

Update: Na de start met enkel en alleen ecologisch isolatiewerk in regio Rotterdam, richten we ons nu ook op het koppelen van woningeigenaren aan lokale ecologisch isoleerders door heel Nederland. We werken zo toe naar een landsdekkend systeem waarbij we tegengestelde verkeersbewegingen willen voorkomen. Onze lijst met lokale ecologisch isoleerders is de laatste tijd gegroeid naar 35 door heel Nederland.


De vraag naar andere ecologische isolatiebedrijven kwam omdat ik op de website had gezet dat ik graag projecten doe op fietsafstand van Rotterdam, of maximaal een uur met de trein. Maar met het wijzigen van onze service willen we juist dat iedereen uit Nederland ons belt.


Het verbaasd mij eigenlijk dat geïnteresseerden die mij bellen andere ecologische isolatiebedrijven niet hebben kunnen vinden op internet, terwijl deze bedrijven al langer bestaan dan Isoleerbewust. Ik denk dat het ook komt omdat er nog nergens een goed overzicht is van alle goede ecologische isolatiebedrijven. Met dit artikel hoop ik daar aan bij te kunnen dragen.


Maar gaan geïnteresseerden jullie dan nog wel bellen?

Zeker. Want je bent nu op onze website beland 😉. Dus heb ik even een kort moment om je te vertellen dat wij ervoor zorgen dat die lokale ecologisch isoleerders hun handen vrij houden om goed ecologisch isolatiewerk af te leveren bij jullie. Wij doen het intakegesprek met jou, en verwijzen je dan door naar de dichtstbijzijnde lokale vakspecialist verbonden aan Isoleerbewust. Wij controleren of het ook echt zo ecologisch mogelijk uitgevoerd wordt. Met onze kennis ondersteunen wij ook lokale aannemers om ecologisch te isoleren.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 mei 2022 en geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd op 17 augustus 2023.


Ga ik reclame maken voor mijn concurrenten? 

Jazeker! Want sinds kort zijn het onze concurrenten niet meer. Het zijn namelijk de lokale vakspecialisten die projecten uitvoeren die binnenkomen via ons platform.Dit zijn de 4 beste ecologische isolatiebedrijven in Nederland 

Op alfabetische volgorde:

  • Rondom Isoleren (Utrecht)
  • Strobouwer (Haaren, Noord-Brabant)
  • Thermohouse (Nijmegen)
  • Warmteplan (Brummen, Gelderland)


Rondom isoleren

Rondom isoleren uit Utrecht staat onder de bezielende leiding van Rento Hermanns. Rento is een oude rot in het vak die veel parate en praktische kennis heeft over ecologisch isoleren. Met zijn bedrijf en aanverwante zzp-ers is hij gespecialiseerd in het isoleren van daken met houtvezelisolatie en het isoleren van begane grondvloeren met Tonzon-folie. Rento is in Utrecht bekend onder andere doordat hij (per ongeluk) op tv is geweest met zijn bedrijf. Maar lokaal vooral bekend door zijn glazen busje waarmee hij door heel Utrecht rijdt om mensen te informeren over ecologische isolatiematerialen.

Rento en zijn zzp-ers werken in en rond Utrecht.


Strobouwer

Strobouwer uit Haaren (in de buurt van Tilburg) zoals de naam al zegt is een isolatiebedrijf dat veelal isoleert en bouwt met stro. Het is gespecialiseerd in het inblazen van stro in holle constructies. Dit is een: betaalbare, vrij eenvoudige en snelle manier van isoleren. De stro kan zowel in bestaande holle constructies worden ingeblazen alsook nieuw gemaakte holle constructies. Dit wordt gedaan door middel van luchtdichte en dampremmende folies die dan bijvoorbeeld onder vloer- en dakbalken worden gespannen waartussen de stro wordt ingeblazen.


Bij voldoende volume komt Strobouwer in heel Nederland.


Thermohouse

Thermohouse is de ecologische tak van Bouwgroep Koenen uit Nijmegen. Dit ontstond zo 10 jaar geleden toen meer wilde bijdragen aan een duurzamere bouwwereld. Thermohouse is gespecialiseerd in inblaasisolatie met houtvezel. Thermohouse heeft 2 inblaasmachines waarmee ze door heel Nederland houtvezelisolatie inblazen.


Warmteplan

Warmteplan uit Brummen (in de buurt van Zutphen) in Gelderland is een ecologisch isolatiebedrijf gespecialiseerd in inblaasisolatie in holle constructies. Deze manier van ecologisch isoleren is snel; zo kan er in één dag tot wel bijna 100 m2 holle constructie geïsoleerd worden. Hiervoor gebruiken Abe van der Woude en zijn collega's houtvezel en cellulose van oude kranten wat tevens ook een goede geluidisolatie is. Met een scholingsruimte wordt eigen personeel opgeleid om kwalitatief goede inblaasisolatie te kunnen leveren.


Ter indicatie: bij een reistijd van 2 uur, vanaf Brummen naar jouw huis, moet je een minimale oppervlakte van 40 m2 met isolatie in te blazen oppervlakte hebben.


Warmteplan heeft ook een webshop waar je houtvezel en cellulose isolatie kunt kopen inclusief bijpassende folies, bouwpapier en bevestiging.


Andere ecologische isolatiebedrijven in Nederland

Daarnaast zijn er nog een aantal ecologische isolatiebedrijven waarvan ik het werk nog niet zelf heb gezien of waarmee ik nog niet heb samengewerkt. Maar ik wil deze hier toch benoemen:Nou, daar heb je het mensen een heel aantal goede ecologische isolatiebedrijven in Nederland op een rij. Hoewel we kunnen doorgaan met betrekking tot ecologische isolatiematerialen, zoals binnenkort met een blogartikel over de beste webshops en verkooppunten voor ecologische bouwmaterialen, hopen we dat dit artikel je helpt bij het vinden van het juiste ecologische isolatiebedrijf om de juiste isolatie en aannemer voor jou en je gezin te vinden.


Mocht je nou een goed ecologisch isolatiebedrijf missen in dit overzicht? Reply dan hieronder op deze blogpost.


Opzoek naar een lokale ecologisch isoleerder?

Ben je het zat om aannemers te moeten overtuigen je huis ecologisch te isoleren? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. En koppelen je daarna aan de dichtstbijzijnde ecologisch isoleerder.


Vraag je adviesgesprek aan

Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Reactie plaatsen