Wij helpen woningeigenaren bij het ecologisch isoleren van hun huis

Meer woningeigenaren dan ooit willen hun woning ecologisch isoleren. Omdat ze hun ecologische voetafdruk drastisch willen verlagen, maar niet ten koste van hun gezondheid of de planeet.


Heb  jij al eens gezocht naar een lokale aannemer die je woning ecologisch kan isoleren? Dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om die te vinden. Daarom kun je wel wat hulp gebruiken. Gewoon online via dit platform.


Dat is onze missie. Jou zo goed mogelijk helpen om je woning ecologisch te isoleren. Ecologisch, gezond en lokaal. Zo kun jij ervan uitgaan dat je woning geïsoleerd wordt door een lokale vakspecialist met de grootst mogelijke positieve milieu-impact.

Portretfoto Joost van der Waal met vlasisolatie onder de arm

Het begon zo

Tot die ene dag in 2018 had ik, opgeleid als architect, nog nooit gehoord van ecologische isolatie. Ik kreeg het boek de Drawdown binnen van Paul Hawken...en ontdekte dat je met ecologische isolatie CO2 opslaat in plaats van uitstoot. In de maanden daarna vroeg ik mijzelf steeds af...of ik onder een steen had geleefd dat ik nog nooit over ecologische isolatie had gehoord?


Ik ging daarna gedurende een langere periode opzoek naar informatie over ecologische isolatie. Tientallen frustrerende uren verder vond ik eindelijk wat informatie in België en Duitsland. Het was dus toch niet zo gek dat ik niks van ecologische isolatie wist. Bijna niemand wist het toen. Laat staan dat ik een lokale aannemer in Rotterdam met verstand van ecologische isolatie kon vinden. 


Op dat moment begonnen mijn handen te jeuken, maar had ik nog niet het vertrouwen dat ikzelf kon isoleren. Ik besloot dat daar iets aan moest veranderen.

Isoleren met vlas isolatie

Daarop ontstond Isoleerbewust

Ik volgde verschillende cursussen en workshops in met name België over ecologische isolatie. En in 2020 ging ik een vriend in Zweden helpen om zijn gastenverblijf ecologisch te isoleren. Dit gaf mij precies het zetje en vertrouwen dat ik nodig had om mijn eigen ecologische isolatiebedrijf op te richten. 


Nu run ik een ecologisch isolatiecollectief in wording, vanuit Rotterdam, waarbij ik woningeigenaren help hun woning ecologisch te isoleren met behulp van een groeiende groep lokale vakspecialisten. Iedereen zet zich in voor hetzelfde doel. Om zoveel mogelijk woningen en panden in Nederland te isoleren met ecologische materialen. Omdat jij, je woning en de planeet het waard zijn.

Hoe wij werken

Bij Isoleerbewust ben je er zeker van dat je woning ecologisch wordt geïsoleerd. Zonder troep. Zonder gedoe. Met een transparante informatievoorziening waar jij naar op zoek bent.


Al onze lokale vakspecialisten voorzien we van de juiste vakkennis die nodig is. Zo profiteert iedereen maximaal van de positieve materiaaleigenschappen van ecologische isolatiematerialen.


Iedere dag werken lokale vakspecialisten via Isoleerbewust aan het groter maken van de ecologische isolatie revolutie, om jou te helpen aan een comfortabel en gezond geïsoleerde woning.

Liggend ecologisch Isoleren Kopersgids

Meest complete isolatie kopersgids

Vorig jaar heb ik het e-book Ecologisch Isoleren Kopersgids geschreven. Waarvan inmiddels 5.000 exemplaren zijn gedownload. Dit e-book bevat mijn allerlaatste kennis over ecologische isolatie.