Wij isoleren je huis om trots over te kunnen vertellen als je ouders, klein(kinderen) of vrienden langskomen.

Isoleerbewust is een ecologisch isolatiecollectief met zijn oorsprong in Rotterdam dat jou een ecologisch isolatie-alternatief biedt. Wij helpen jou om veel energie te besparen met gebruik van CO2-positieve ecologische isolatiematerialen.


Met jouw bewuste keuze voor ecologische isolatie ga je voor:


  • Direct een positieve milieu- en klimaatimpact en niet pas 'later'

  • Zomerse hitte tot wel 3x langer buitenhouden 

  • Materialen die goed zijn voor je gezondheid zonder schadelijke stoffen


En wees een beetje aardig voor die collega die klaagt over: hoofdpijn, droge lucht in zijn nieuwbouw huis, en niet kunnen slapen door oververhitting ;-). Waarschijnlijk heeft hij last van synthetische isolatie. 


Daarnaast is het onze missie om Nederland het duurzaamste land ter wereld te maken middels ecologisch na-isoleren. Ook leren we je - met onze cursus op Ecobouwschool - om zelf aan de slag te gaan met ecologische isolatie in je huis.

Portretfoto Joost van der Waal met vlasisolatie onder de arm

Over Joost van der Waal

Mijn naam is Joost van der Waal (1983), ecologisch isoleerder en verduurzamer. Ik woon samen met mijn vriendin en dochtertje van 2 jaar in Rotterdam-West. Ik heb in ons eigen huis al flink wat energie bespaart nog zonder aanvullende isolatie.


Ik heb mijn baan opgezegd als architect om fulltime bestaande woningen ecologisch te isoleren

Zelf heb ik in 2020 mijn 40-urige kantoorbaan als architect opgezegd. Ik deed wel leuke dingen, maar voelde mij niet meer zo relaxt in een kantoor. 40 uur achter de computer werken aan duurzame toekomstscenario's.  Terwijl het daar buiten gebeurde....zoals klimaatverandering, de enorme verduurzamingsopgave en de introductie van PUR-schuim 😱.


Mijn eigenwijsheid en drang om veel CO2 te reduceren hebben er voor gezorgd dat ik mijn eigen ecologisch isolatiebedrijf ben gestart

Tijdens mijn studie voorspelde medestudenten dat ik voor een groot architectenbureau zou gaan werken met mijn ontwerptalenten. Maar ik zag dat niet zo zitten die hiërarchie en werken voor anderen. Nu kan ik zelf koers bepalen. Ik heb onlangs toegezegd 1% van de omzet te doneren aan 1% for the planet. En ik ben druk bezig om uit te zoeken hoe we zoveel mogelijk mensen kunnen overtuigen om ecologisch/biobased te isoleren. Met behulp van marketing, SEO, cursussen, etc.


Ondernemer op de fiets

Concullega's lachen mij regelmatig uit omdat ik alles zoveel mogelijk op de fiets wil doen. Met 1x een busje om spullen van het ene project naar het andere te brengen.  Als je het dan ecologisch doet, doe het dan ook zoveel mogelijk. Ik ga toch niet iedere dag in de file staan of lucht verplaatsen. 


Het volgende dat ik aan wil gaan pakken is samen met concullega's opdrachten lokaal herverdelen. Zo kunnen we mee opdrachten uitwisselen en hoeven we niet te ver te reizen. Wel zo ecologisch 🌍.


Ik werk niet van 8a.m. tot 16a.m. (maar van 10-18u)

Opstaan met mijn gezinnetje is mijn grootste geluksmoment van de dag. Dat wil ik niet missen door vroeg te gaan werken om files te vermijden. Die heb ik toch niet met de fiets en trein 😉.

Liggend ecologisch Isoleren Kopersgids

Meest complete isolatie kopersgids

Vorig jaar heb ik het e-book Ecologisch Isoleren Kopersgids geschreven. Waarvan inmiddels 2.000 exemplaren zijn gedownload. Dit e-book bevat mijn allerlaatste kennis over ecologische isolatie.