Gevelisolatie van houtwol afgewerkt met leemstuc op kleur
1 min. leestijd

Gevelisolatie van houtwol afgewerkt met leemstuc op kleur

Gevelisolatie houtvezel

In Utrecht aan 1e Brandenburgerweg in Bilthoven hebben wij deze woning voorzien van gevelisolatie en dakisolatie van houtwol. Er is gekozen voor 8 centimeter houtwol isolatie van Gutex met een Rd-waarde van 2,2. Het geheel is afgewerkt met hechtleem en Leemfinish Duro Dover wit en Congo Groen van Tierrafino.


Leemfinish


Op de zolder werd het voorheen in de zomer onaangenaam warm. Bij buitentemperaturen van 30 tot 35 °C en de volle zon brandend op de zwarte dakpannen kon het binnen gerust 40 °C worden. Daarom hebben we gekozen voor houtwol isolatie vanwege zijn goede warmteopslagcapaciteit waardoor de warmte langer buiten blijft. Nadat we de isolatie hadden geplaatst viel het de bewoners al op dat het in de zomer een stuk koeler bleef op de zolder.  De nieuwe ecologische 'dakopbouw' zorgt samen met het bestaande dakbeschot voor een faseverschuiving van 8 uur. Hitte zal er dus meer dan 8 uur over doen om door het dak heen te komen. Dit is gunstig voor de thuis-werkplek onder het dak. 


bestaande situatie

houtwol isolatieHoutwolisolatie van 8 centimeter dik.

Voordat we de dakisolatie konden plaatsen hebben we eerst slecht geplaatste en te dunne isolatie van piepschuim verwijderd. Tevens hebben we de bestaande dakconstructie dampopen gemaakt door de bitumen onder de dakpannen te doorboren. Het geheel is afgewerkt met hechtleem en Leemfinish Duro Dover wit van Tierrafino.