Gevel geïsoleerd met houtvezel isolatie en afgewerkt met witte leemstuc
2 min. leestijd

Gevel geïsoleerd met houtvezel isolatie en afgewerkt met witte leemstuc

LeemstucGevel geïsoleerd met houtvezel isolatie en afgewerkt met houtvezelplaat, hechtleem, basisleem en witte finishleemLeempleiserAanbrengen van 1 centimeter basisleem op 0,5 cm gekamde hechtleem. Rechts zie je dampremmend bouwpapier om teveel condens tegen de bestaande gevel te voorkomen.


In Zuid-Holland aan de Tuinlaan in Schiedam hebben wij bij een woning uit 1780 de gevel voorzien van houtvezel isolatie. Er is gekozen voor 8 centimeter (waar de opdrachtgever niet meer binnenruimte wilde verliezen) tot 14 centimeter houtvezel isolatie van Gutex met een Rd-waarde van 1,65 - 3,85. Dit is afgewerkt met houtvezelplaat met een Rd-waarde van 0,45. Om vervolgens als eindafwerking leempleister, leemstuc en leemfinish in de kleur Dover wit toe te passen. Het geheel is dampopen uitgevoerd waardoor er een stabiele luchtvochtigheid ontstaat in dit oude pand. De nieuwe ecologische 'voorzetwand' zorgt samen met de bestaande gevel voor een faseverschuiving van >12 uur. Hitte zal er dus meer dan 12 uur over doen om door de gevel heen te komen.


Houtwol gevelisolatie plaatsenDe oude bestaande gipstuclaag hebben we doorboord om de 10 cm om een goed functionerende dampopen constructie te creëren. Daarna hebben we 

  


muurisolatie


Naast de gevelisolatie in de keuken hebben we ook gevelisolatie toegepast in wat de 'bibliotheek' moet worden. Zo zijn de twee veel gebruikte ruimtes in huis goed geïsoleerd.

houtwol isolatieVoordat we zijn gaan isoleren hebben we eerst met een staalborstel de oude latex-muurverf op  kalkstuc opgeruwd en dampopen gemaakt


Muurisolatie


Basisleem op hechtleem